Kulturministeren: Ok å promotere sjømat – men ikke norsk litteratur?

I et innlegg i bok365.no skriver kulturministeren at nivået på norsk litteratur i 2019 er fantastisk.  Jeg mener det er bra for både norske forfattere…

trine

I et innlegg i bok365.no skriver kulturministeren at nivået på norsk litteratur i 2019 er fantastisk. 

Jeg mener det er bra for både norske forfattere og for lesere der ute i verden at de får truffet et større marked. Det er over 500 norske bøker som oversettes til tysk i oppkjøringen til bokmessen, og over 100 norske forfattere deltar også på arrangementer under bokmessen.

Satsingen handler vel så mye om å utnytte momentet og vise mangfoldet i norsk litteratur, og slik gi flere av våre store litterære talenter muligheten til å treffe nye lesere Tyskland, men også i resten av verden, skriver hun.

Til kritikerne svarer hun:  

Det er et paradoks at det i svært liten grad stilles spørsmål ved promotering av norsk sjømat eller andre eksportvarer, mens idet det er snakk om kulturprodukter, er skepsisen stor. Som kulturminister står i alle fall jeg med stolthet og glede for at vi prioriterer norsk litteratur, og at vi legger til rette for at den norske bokbransjen utnytter potensialet som bokmessa gir oss,» skriver Skei Grande. 

Les innlegget i sin helhet på bok365: https://bok365.no/artikkel/skepsisen-er-kun-mot-kultureksport/