Kulturredaktørene kommer

Noen som husker disse rapportene før og under "Folkebiblioteket"; en serie litteraturhendelser på Deichmanske Bibliotek? Arrangørene lovde da at serien skulle fortsette både i 2011…

folkebib

Noen som husker disse rapportene før og under "Folkebiblioteket"; en serie litteraturhendelser på Deichmanske Bibliotek? Arrangørene lovde da at serien skulle fortsette både i 2011 og 2012. De holder ikke bare hva de lover. De holder nivået! I morgen, torsdag 8. desember blir det nytt Folkebibliotek på Deichmanske avdeling Grünerløkka. Denne gangen er det med redaktører for ledende kulturaviser i Norden, som Karin Haugen (redaktør for Bokmagasinet i Klassekampen), Ane Farsethås (litteraturansvarlig i Morgenbladet) og Jenny Högström (litteraturredaktör, Helsingborg Dagblad). Her er hva arrangørene selv sier om arrangementet:
Da Mara Lee, Hanna Hallgren og Athena Farrokhzad besøkte Folkebiblioteket i april ble det tydelig at de snakket om det å ytre seg i offentligheten med en helt annen selvfølgelighet enn norske poeter. Det samme gjentok seg på Göteborgs Poesifestival i oktober hvor blant annet Hanna Hallgren og leder for Sveriges Författarförbund, Mats Söderlund, pekte på det ansvaret man ifølge dem har som poet, fordi man har et sted å snakke fra i offentligheten.
Vi har invitert litteraturredaktørene i Klassekampen, Morgenbladet og Helsingborg Dagblad til å snakke om poesien og poetenes plass i norsk og svensk offentlighet, med utgangspunkt i de avissidene de selv redigerer, og å skissere hvordan en politisk eller politiserende litteratursideredigering og litteraturkritikk kan se ut, basert på eksempler fra deres eget arbeid som redaktører.