Litterær festdag i Østmodum

Her er pressemeldingen fra festivalen:    Etter to år med vår populære endagsfestival innleder vi også høsten 2013 med et litteraturevenement på Østmodum utenfor Vikersund….

ostmodum_logo
Her er pressemeldingen fra festivalen: 
 
Etter to år med vår populære endagsfestival innleder vi også høsten 2013 med et litteraturevenement på Østmodum utenfor Vikersund. Interessen har vært stor, og selv om vårt publikum for en stor del er fra Modum, tar folk veien fra hele Buskerud, Oslo og Akershus. Også i år presenterer vi samtidslitteratur med stor bredde. 
 
Det lokale innslaget står Stein Roger Nilsen fra Drammen for, han er i år aktuell med romanen Den elektriske tiden. Nilsen er sosionom har erfaring med arbeid rundt rusavhengighet, noe han har tatt i bruk i flere av sine romaner og noveller. Dernest er vi så heldige å ha fått poeten Terje Tørrisplass til ØML. Skogsarbeideren fra Bromma har vakt oppsikt med sin andre diktsamling, Glenne. Rebecca Kjelland implementerer folkemusikk i sin poesi, den siste samlingen heter Leve gammaldansen!, Jon Øystein Flinks trylling var et så populært innslag i fjor at vi gjentar suksessen, denne gang med et utarbeidet soloshow. Er vi heldige, får vi også rom høre noen av hans fantastiske lyddikt. En forfatterstyrt festival åpner også for at arrangørene leser, og i år vil Astrid Nordang lese fra romanen Eva Dunkel, en odyssé østover i Nordens bakgård. 
 
Vi lover et dypere dykk i Hanne Ørstaviks forfatterskap. Hun debuterte i 1994 med romanen Hakk, og har med sitt særegne språk vært en markant skikkelse i det litterære landskapet. Hun fikk et kommersielt gjennombrudd med romanen Presten (2004), og har siden befestet sin posisjon. Hennes siste roman er Hyenene (2011). Ørstavik har mottatt en rekke litterære priser.
 
Dag Solstad blir også samtalepartner. Den feirede forfatteren debuterte med novellesamlingen Spiraler i 1965, deretter fulgte flere noveller, skuespill og en rekke romaner. Særlig kjent er Gymnaslærer Pedersens beretning om den store vekkelsen som har hjemsøkt vårt land (1982), som også ble filmatisert to tiår senere. Solstad er kanskje Norges mest anerkjente forfatter, med sin umiskjennelige ironi har han i flere tiår tatt pulsen på tiden vi lever i.
 
Musikken styres av Ståle Caspersen, som også lager spillelisten. Thure Erik Lund, Cathrine Knudsen og Astrid Nordang står for forfatterintroduksjonene.
 
Vi er glade for at vi også i år får samarbeide med Fjordvåg grendelag og Østmodum Bygdekvinnelag, som serverer drikke og de med tiden berømmelige elgburgerne. Vi opplever dette samarbeidet med lokale krefter som en vinn-vinn-situasjon. Østmodum Litteraturfestival er støttet av Forfattersentrum og Modum Kommune.
 
Informasjon og billettkjøp på hjemmesiden til Modum Kulturhus. Se også vår Facebook-side, Østmodum Litteraturfestival, der vi presenterer deltakerne.