Litteratur opp mot det Blå

– Vi synes det er stor stas at Thomas Wågstrøm og Karl Ove Knausgård har valgt å legge lanseringen av "Nakker" til Litteratur på Blå….

lpb_logo

– Vi synes det er stor stas at Thomas Wågstrøm og Karl Ove Knausgård har valgt å legge lanseringen av "Nakker" til Litteratur på Blå. Dette blir en kveld i litteraturens, fotografiets og til og med musikkens navn. Vi gleder oss stort, sier Marte Finess Tretvoll, som er produsent for arrangementet, og fast medlem av redaksjonskomiteen.

Litteratur på Blå har eksistert siden 2007, og har gjennom tirsdager i skoletermingene, gjestet Jan Roar Leikvoll, Thorvald Steen, Sara Stridsberg, Mikkel Bugge, Øyvind Rimbreid, Agnes Ravatn, Vigdis Hjorth og mange flere. Men uansett hvem gjesten og tema var, har arrangørene ikke forlatt sitt demokratiske prinspipp om å holde på den samme inngangsbilletten: Tretti kroner, for halvannen – to timers grundig litteraturprat og – opplesning. Slik beskriver insitusjonen selv sitt virke: Vi skal ha plass både til den dype, trege samtalen om den litteraturen som står i fare for å drukne i dagspressens stadig høyere tempo, men også være et sted for de aktuelle debattene. I kjernen av Litteratur på Blå ligger et ønske om å skape et rom for den frie litterære samtalen.

Avslutningsarrangement for termingen er altså med Knausgård og Wågstrøm. Intervjuer for den kvelden blir denne gangen ekstern, og blir litteraturkritiker og – kommentator i Klassekampen, Tom Egil Hverven.