Aktuelt

Livsvernprisen 2013 til Thorvald Steen

  Prisutdelingen finner sted på Hotel Bristol i Oslo mandag 4. februar. Det skriver Bok og samfunn.    Det er organisasjonen Menneskeverd som årlig deler…

thorvald_steen

 

Prisutdelingen finner sted på Hotel Bristol i Oslo mandag 4. februar. Det skriver Bok og samfunn. 
 
Det er organisasjonen Menneskeverd som årlig deler ut prisen til personer eller organisasjoner som har bidratt positivt til å verne om menneskeverdet. Liv Kjersti S. Thoresen, generalsekretær i Menneskeverd, sier følgende om valget av årets vinner:
 
«Thorvald Steen formidler tydelig og nært. Han tildeles Livsvernprisen for sitt budskap om menneskers likeverd og sin evne til å beskrive livets rikdom uavhengig av sykdomssituasjon.  Steen er en aktuell, sterk og verdig prisvinner.»
 
I juryens begrunnelse heter det blant annet at «Steen skriver med et tydelig budskap om menneskers likeverd preget av egen livserfaring, pakket inn i en lun og humoristisk språkdrakt som kommuniserer til en leseglad befolkning. Steen evner også å skildre livsgnist og glede midt oppe i utfordringer som bøkenes skikkelser har med egen sykdom. Thorvald Steens bøker og person maler et bilde som viser at mennesker er mer enn sykdom og livssituasjon.»
 
Les saken i sin helhet hos Bok og samfunn: 
http://www.bokogsamfunn.no/livsvernprisen-2013-til-thorvald-steen/