Løveid til Poesiens Hus

Omtrent der hvor Grotten står i den norske slottsparken, like ovenfor Kongens Have i København, der ligger Poesiens Hus. Intet mindre er godt nok når…

Omtrent der hvor Grotten står i den norske slottsparken, like ovenfor Kongens Have i København, der ligger Poesiens Hus. Intet mindre er godt nok når tidsskriftet Apparatur i kveld slipper et dobbeltnummer. "Slut arbejdsugen med lidt poesi", reklamerer Apparatur. "…eller start natten eller dagen eller våren med litt poesi!", svarer Cecilie Løveid, som er en av de tre som skal lese på slippefesten i kveld.

Hun har skrevet noen helt nye tekster for Apparaturs første utgivelse i 2011, og "vil teste de ut" i kveld, som hun selv formulerer det. Den 19. mars vil Løveids dramastykke Roadkills bli testet ut på Dramatikkens Hus. Urpremieren går dagen etter på Akershus Teater. Og om ikke alt dette var nok, har bokanmeldelsene på Løveids siste diktsamling begynt å komme. Den siste står å lese i dagens Morgenbladet. Anmelderen refererer til beskrivelser av Løveid som "aristokratisk" i formen, men mener at Løveid er best når hun slipper leseren tettere inn på stoffet hun skriver om. Spenningen er derfor stor omkring de helt ferske diktene som blir trykt i Apparatur, et tidsskrift som ganske snart vil ramle i postkassen til de av oss som har bestilt et eksemplar. Hvis du er i København i kveld, så foregår slippefesten i Gothersgade 89 fra klokka fire i ettermiddag.

Ved siden av Løveid kan man der høre Pablo Llambias lese. Han er kjent i Danmark som kunstner, forfatter, og rektor ved skriveskolen i København. Mange nordmenn kjenner han gjennom en utgivelse på Flamme Forlag for ganske nøyaktig to år siden. Trude Marstein oversatte romanen "…rasende…" til norsk. Hovedpersonen i den såkalt gotiske romanen er et rebelsk spøkelse. Spøkelset i boka møtte en rekke praktiske problemer mens han orienterte seg i den fysiske verden. Det kan vel sies å ha både poetisk og dramatisk potensial.