Lunden – Fosse på sju dager

Vi var flere som håpte, og Lunden leverer, Lunden er med, hun som er en levende legende, lest av yngre lyrikere – men også sine samtidige fra…

Eldrid Lunden. Foto: Aschehoug.

Vi var flere som håpte, og Lunden leverer, Lunden er med, hun som er en levende legende, lest av yngre lyrikere – men også sine samtidige fra den tiden hun debuterte.

Lunden var en av få kvinner i profilgenerasjonen på seksti – og syttitallet, og en ung modernist i nordisklyrisk poetisk tradisjon.

Eldrid Lunden (f. 1940) var Norges første professor i skrivekunst, og er det fortsatt. Arbeidsplassen er Høyskolen i Bø, og forfatterstudiet der. Siden hun debuterte som forfatter i 1968, har hun gitt ut et titalls diktbøker, men er også kjent som en av våre skarpe essayister og sakprosaister. Debuten f.eks juli var begynnelsen på en lang vei inn i et særegent forfatterskap som fikk Brages Ærespris i 2000. Lunden har også fått Samlagsprisen, Doblougprisen og Amalie Skram-prisen.

En kresen språkbruker, og kanskje også kresen leser: Når Lunden får velge seg en forfatter å høre fra neste søndag, da velger hun seg ingen ringere enn Jon Fosse. Og Fosse, han leverer. Følg med på denne siden.