Aktuelt

MAMMUT!

I dag klokken åtte gikk årets Mammut-salg av stabelen. Trond Gudbrandsen, markedssjef i Ark-kjeden, sier til Bok og Samfunn at han ikke tror finanskrisen vil…

mammut

I dag klokken åtte gikk årets Mammut-salg av stabelen. Trond Gudbrandsen, markedssjef i Ark-kjeden, sier til Bok og Samfunn at han ikke tror finanskrisen vil slå negativt ut på bokkjøpet. Han mener de fleste har langt mer å rutte med nå enn i fjor, samtidig som folk er opptatt av å ikke sløse med pengene, men gjøre gode kjøp.

I Sveriges tilsvarende "bokrea" viser imidlertid salget en nedgang på mellom 15 og 35 prosent de to første dagene.Men Gudbransen peker på at over 90 prosent av titlene ved årets salg er "nye" og ikke har vært solgt under tidligere mammuter. Antall forhåndsbestillinger av bøker til Mammut er også på fjorårsnivå. 

I år settes det rekord for hvor mange bokhandlere som deltar i Mammut-salget – hele 511. Tilsvarende tall i fjor var 502, mens det i 2007 var 378 som deltok. Nå har ikke salget noen videre økonomisk uttelling for forfatterne som opplever at tidligere bøker blir revet vekk, men de fleste vil nok sette pris på å bli lest, i stedet for makulert, som blir bøkenes skjebne etter at skatteplikten har gjort det vanskelig for forlagene å sitte på lagerbunker.