Aktuelt

Margit Sandemo er død

  I en pressemelding skriver familien:  «Det er med stor sorg at familien kan meddele at Margit Sandemo sovnet stille inn i sitt hjem i…

margit_sandemo

 

I en pressemelding skriver familien: 

«Det er med stor sorg at familien kan meddele at Margit Sandemo sovnet stille inn i sitt hjem i Skåne, natt til i dag. Hun ble 94 år ung»

Etter Sandemos ønske blir det ingen bisettelse, men en askespredning-seremoni ved hytta i Valdres.

Sandemo var blant Norges mest leste forfattere. Bokseriene hennes er utgitt i mange land, og det er trykt mer enn 37 millioner bøker. 

Med Sagaen om Isfolket regnes Margit Sandemo som romanserienes mor. Hun begynte å skrive fortellinger for ukeblader på begynnelsen av 1960-tallet, og har siden den første boken i Sagaen om Isfolket kom ut i 1982, utgitt nesten 200 titler på Bladkompaniet, skriver forlagssjef Arno Vigmostad i Bladkompaniet og Vigmostad & Bjørke i en pressemelding.

Forlaget skriver at Sandemo har hatt en enestående posisjon som forfatter:

«Margit fortsatte å skrive helt til sin død, og vi i Bladkompaniet vil savne henne. Våre tanker går til Margits familie og nærmeste i denne tiden».

Vi kommer til å savne Margit veldig, hun var et vakkert menneske og en stor inspirasjonskilde for oss alle. Hennes kreativitet, muntre humør og store livslyst skinte gjennom bøkene hennes noe som også leserne merket. Hun trollbandt oss alle. Vi på Bladkompaniet er evig takknemlige for at hun delte sine fantastiske bøker med oss og tusenvis av lesere over hele verden. Hun har gått ut av tiden, men Margits bøker vil alltid være i våre hjerter, heter det i pressemeldingen.