Aktuelt

Mediekritikk, frilansere og ytringsfrihet

I et innlegg på sin egen blogg drøfter han sine erfaringer og sitt møte med offentligheten etter at han ble oppsagt som kritiker i Klassekampen….

freddy

I et innlegg på sin egen blogg drøfter han sine erfaringer og sitt møte med offentligheten etter at han ble oppsagt som kritiker i Klassekampen.  

  • Les kronikken i sin helhet her: http://www.freddyfjellheim.no/?p=1464

«Norsk presse er dyktige til å påtale brudd på ytringsfriheten i andre land,» skriver han. «Men når overtrampene skjer f.eks. i USA eller Russland er eksemplene grelle og overtydelige. Aktørene i slike historier er ofte kjente personer eller institusjoner.» Og anfører videre: 

«Fra kulturlivets område i arbeidslivet tenner jeg derfor varsellampene, med et personlig eksempel som utgangspunkt for presse-etiske refleksjoner.»

Fjellheim skriver at sentrale norske aviser unnlater å gi spalteplass til en sak som teoretisk sett kunne få konsekvenser for deres økonomi og redaksjonelle praksis. «Dermed agerer de pinlig ukritisk overfor egen maktposisjon,» påpeker han i kronikken.

«I mine tredve år som kritiker og forfatter har jeg aldri tidligere opplevd å bli fratatt ytringsfrihet på denne måten.»
 

Fjellheims blogg: http://www.freddyfjellheim.no/