Mer støtte til musikk enn bok

Musikkfestivaler får langt mer støtte enn bokfestivaler. I dag åpner litteraturfestivalen på Lillehammer, og i den anledning har Aftenposten regnet på fordelingen av offentlig støtte…

Musikkfestivaler får langt mer støtte enn bokfestivaler. I dag åpner litteraturfestivalen på Lillehammer, og i den anledning har Aftenposten regnet på fordelingen av offentlig støtte til ulike festivaler. Hvert år bevilger Kulturdepartementet 95 millioner kroner til musikkfestivaler. Litteraturfestivalene får alt i alt 7 millioner. Mest av alle får nettopp Norsk Litteraturfestival på Lillehammer: 2 millioner kroner. I tillegg får Lillehammer-festivalen 1,4 millioner fra fylke og kommune. Bjørnsonfestivalen i Molde får 1,5 millioner kroner i år, og Dei Nynorske Festspela (Vold/Ørsta i juni) får knappe 900 000 kroner. Kapittel i Stavanger får 640 000 kroner over statsbudsjettet og 800 000 fra kommunen. Oslo Poesifestival får 125 000 kroner i offentlig støtte i år. Alle tall er hentet fra Aftenpostens reportasje.

– Det kan aldri bli for mange litteraturfestivaler, sier DnF-leder Anne Oterholm i en kommentar til Aftenposten. – De store og viktige festivalene har så ulik profil. De er også ulike fordi publikum er plassert rundt i landet.

Aftenposten, som har summert sammen støtten til litteraturfestivalene, har altså kommet frem til at litteraturen alt i alt får 7 millioner kroner fra Kulturdepartementet til sine tallrike festivaler – mens musikkfestivalene får 95 millioner.