Morgendagens forfattere inviterer til lansering

Forfatterstudiet er et ettårig høyskolekurs innen skjønnlitterær skriving. Inntaket skjer på grunnlag av innsendte tekster. For skoleåret 2014/2015 var det 133 søkere til 16 plasser….

Forfatterstudenter i Bø.

Forfatterstudiet er et ettårig høyskolekurs innen skjønnlitterær skriving. Inntaket skjer på grunnlag av innsendte tekster. For skoleåret 2014/2015 var det 133 søkere til 16 plasser. For kommende skoleår har 150 personer søkt. Det er ny rekord.

Mange av de mest erfarne forfatterne i Norge foreleser på studiet. På lista over tidligere studenter finnes etablerte navn som Kristine Næss, Hanne Ørstavik, Gro Dahle, Geir Gulliksen, Gaute Heivoll og Trude Marstein.

Kunsterisk leder for studiet er Rune Christiansen, som i fjor mottok Brageprisen for «Ensomheten i Lydia Ernemanns liv».

Forfatterstudiet i Bø var den første skolen i kreativ skriving i Norge, og ble etablert i 1982 etter en idé av lyrikeren Eldrid Lunden. Utdanningen er et samarbeidstiltak mellom Høgskolen i Telemark og Den norske forfatterforening.

Studenter/opplesere: Silje Ree, Helene Tufte, Ingvild Lothe, Krister Kanck, Cecilie Holtan, Ulla Svalheim, Eskil Kjos Fjell, Vetle Vassemo, Jenny Dellegård, Al Sikander, Sunniva Storebø, Karl Emil Rosenbæk, Mari Haaland Andersen, Caroline Ugelstad Elnæs, Marie Bergby Handeland 

Innledere: Gunstein Bakke og Øyvind Ellenes.

Arrangementet og antologien er gratis. Antologien vil også bli lagt ut på nett.