Møt rådskandidat Kristian S. Hæggernes

Om Kristian Hæggernes skriver valgkomiteen: Kristian Hæggernes er fødd i 1972, busett i Bergen. Han debuterte i 2004 med diktsamlinga Tyngde av fallende skygge. Sidan…

kristian_haeggernes_foto_eva_lene_gilje_ostensen

Om Kristian Hæggernes skriver valgkomiteen:

Kristian Hæggernes er fødd i 1972, busett i Bergen. Han debuterte i 2004 med diktsamlinga Tyngde av fallende skygge. Sidan har han utgitt kritikerroste bøker i ulike sjangrar: Kortprosa, forteljingar, roman og fleire diktsamlingar. I 2016 kom den førebels siste boka, diktsamlinga Alle skrittene et helt liv krever. Han er breitt orientert i samtidslitteraturen. Hæggernes blir innstilt som nytt medlem av Det litterære råd.

Kristian begynte å skrive da han gikk på videregående skole, deretter på Skrivekunstakademiet. 

Kristian er også representert i antologien Stemmer i et hus (1993, Aschehoug), og i samtlige nummer av fanzinen Bleep, og har også publisert dikt på jung.no. I tillegg har han samlet tekster fra diverse egne manus i et lite hefte kalt Süt som har kommet ut i svært begrenset hjemmeprodusert opplag ca månedlig siden 1997. 

Han skriver innenfor det meste som finnes av genre. Poesi er den genren som ligger ham nærmest.

  • Les et intervju med Steinar fra bloggen Forlagsliv: http://www.forlagsliv.no/litteraturavdelingen/2015/04/13/kunsten-a-ikke-leve-som-alle-andre-intervju-med-kristian-s-haeggernes/

Om Hæggernes skriver kollegaen Odd Karsten Krogh: 

Noen ganger sitter en bok som et skudd. Et slikt blinkskudd av en bok er «Alle skrittene et helt liv krever». I Kristian S. Hæggernes’ nye bok – egentlig er den et sjangeroverskridende dikt – opplever hovedpersonen hva det betyr å «få barn». Han finner det i en kurv utenfor døren.  I utgivelsen, hvor det selvbiografiske møter det kontrafaktiske, åpnes det for refleksjoner rundt egen rolle i livet. Jeg husker et prosa- og poesiseminar vi hadde på Cappelen Damm i vår. Her deltok flere interessante forfattere. Det var imidlertid én jeg merket meg spesielt: Kristian S. Hæggernes. Han leste – og han leste godt – fra den kommende, nå utkomne, boken sin. Noe helt eget er det med bøkene til Hæggernes. Sjelden kost og sjeldent godt.

  • Les omtalen i sin helhet på Forlagsliv: https://www.forlagsliv.no/retthjem/2016/06/07/kristian-haeggernes/

Her er Kristians egen blogg hos Forlagsliv: http://www.forlagsliv.no/kristianhaeggernes/