NAV jobber på spreng

Kjære forfattere I dag satt jeg lenge i telefonkø til NAV, noe sikkert flere av dere også har gjort og mange andre. Det er ei…

nav-logo

Kjære forfattere

I dag satt jeg lenge i telefonkø til NAV, noe sikkert flere av dere også har gjort og mange andre. Det er ei vanskelig, utfordrende tid.

Det svaret jeg fikk fra en vennlig saksbehandler i NAV i dag, var at det jobbes på spreng for å få på plass en teknisk løsning for å kunne å søke den midlertidige ordningen for selvstendig næringsdrivende som ble vedtatt 16.mars. Saksbehandleren oppfordret forfattere uten økonomiske midler/med en vanskelig økonomi om å søke sosialhjelp hos NAV og ellers til å følge med på denne NAV-siden som jevnlig skal bli oppdatert: 

https://www.nav.no/no/person/innhold-til-person-forside/nyttig-a-vite/sporsmal-og-svar-i-forbindelse-med-koronaviruset/selvstendig-naeringsdrivende-hva-gjelder-i-min-situasjon

Følg også med på nettsiden til Forfatterforeningen www.forfatterforeningen.no

Jeg minner også om Forfatterforeningens solidaritetsfond. Det innkommer mindre penger til solidaritetsfondet nå enn det gjorde i bokklubbenes storhetsdager, men midlene er der og disse er i følge retningslinjene ment å gå til økonomisk hjelp til norske, skjønnlitterære forfattere i spesielt vanskelige, akutte og uforutsette situasjoner:

https://www.forfatterforeningen.no/artikkel/ved-konsekvenser-av-tapte-oppdrag

Ta vare på hverandre, og ikke nøl med å ta kontakt med oss i sekretariatet.