Nedslående tall fra Storbritannia og Tyskland

Bokhandlerne i Storbritannia sliter. Siden 2005 er mer enn 2.000 bokhandler lagt ned, skriver nettstedet Bok & samfunn. Det er en halvering på få år….

ebook

Bokhandlerne i Storbritannia sliter. Siden 2005 er mer enn 2.000 bokhandler lagt ned, skriver nettstedet Bok & samfunn. Det er en halvering på få år. Supermarked, nettbokhandler og lesebrett får skylden for nedgangen. På 580 britiske tettsteder finnes det nå ikke en eneste bokhandel. Prisdumping på bøker i supermarkedene, og det at stadig flere kjøper bøker over nett og som e-bok, nevnes som årsaker til den dramatiske nedgangen, skriver Bok & samfunn. Samtidig melder nettstedet at seksti prosent av nedlastede e-bøker i Tyskland i fjor var piratkopier. I Tyskland har man for første gang undersøkt omfanget av ulovlig nedlastning av musikk, film og e-bøker. Ifølge undersøkelsen har mer enn to millioner tyskere lastet ned i alt 23 millioner e-bøker i løpet av 2010. Av disse er 14 millioner bøker, altså 60 prosent, lastet ned ulovlig. Dette skriver danske Bogmarkedet. Også for lydboksegmentet av bransjen er tallene dystre. Ifølge undersøkelsen var 27 prosent av lydbøkene som tyskerne skaffet seg i fjor, piratkopier. Anslagene er gjort på bakgrunn av intervjuer med 10.000 tyskere, skriver Bok & samfunn.

En lignende undersøkelse i Frankrike i sommer viste at 27 prosent av e-bøkene der til lands var piratkopier, og at 52 prosent stammet fra franske bibliotek.

Les sakene i sin helhet her:
http://www.bokogsamfunn.no/antallet-britiske-bokhandler-halvert/
http://www.bokogsamfunn.no/overvekt-av-piratkopier/