Nesbø nominert til Poe-pris

SISTE: Det ble dessverre ingen Edgar Award på Jo Nesbø. Det var John Hart og boken «The Last Child» som stakk av med prisen. Jo Nesbøs…

Jo Nesø portrett

SISTE: Det ble dessverre ingen Edgar Award på Jo Nesbø. Det var John Hart og boken «The Last Child» som stakk av med prisen. Jo Nesbøs roman «Sorgenfri» var nominert i til den prestisjetunge amerikanske Edgar Award i kategorien Best Novel. Avgjørelsen falt i natt.

«Sorgenfri» ble utgitt i Norge i 2003. I oversatt utgave i USA heter boken «Nemesis». Prisutdelingen skjer i regi av Mystery Writers of America, som for 64. år på rad deler ut diverse priser til minne om den kjente amerikanske krimforfatteren Edgar Allan Poe. Utdelingen foregår under en gallabankett i Grand Hyatt Hotel i New York City med Jo Nesbø til stede. Han kjemper om prisen sammen med Tim Gautreaux, Kathleen George, John Hart og Malla Nunn.- Det er veldig moro. Jeg har vært med på middagen før, og krimfolk er veldig hyggelige, sier Jo Nesbø til VG Nett. – Det er veldig gode bøker som er nominert ved siden av meg. Edgar Awards er veldig svært i USA. Da jeg var her på en 14-dagerstur for noen uker siden, ble jeg hele tiden presentert som «Edgar nominee». Det var nærmest som en doktortittel. Jeg har skjønt at det er en svær greie, sa Nesbø til VG Nett før seremonien.