NTNUs litteraturpris til Sara Sølberg

Utdrag fra juryens begrunnelse: «Seismiske smell er stor og nyskapende romankunst om litteraturens evige tema – havet, døden og kjærligheten … Romanen er lærd, kritisk…

sara_solberg_foto_pernille_b

Utdrag fra juryens begrunnelse:

«Seismiske smell er stor og nyskapende romankunst om litteraturens evige tema – havet, døden og kjærligheten … Romanen er lærd, kritisk og poetisk på samme tid … Ved å binde sammen ulike former for viten og erkjennelse, byr Seismiske smell på ny kunnskap om livet i havet og vår forvaltning av det. Seismiske smell er et uvanlig ambisiøst litterært prosjekt som lykkes med å gjøre det skjønnlitteraturen på sitt beste makter: Å formidle sammenhengene mellom det enkelte menneskets tanker, følelser og livserfaringer og den ytre verdens mangfoldige fenomener. Den er et lysende eksempel på litteraturens evne til å skape nye og uventede blikk på en sammensatt virkelighet»

Formålet med NTNUs litteraturpris er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag. Prisen er på 20 000 NOK og alternerer årlig mellom et skjønnlitterært og et faglitterært verk.