Ny litteraturpris for Trøndelag

Adresseavisen skriver om prisen: «Formålet med prisen er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk, skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag»,…

screen_shot_2017-07-15_at_08

Adresseavisen skriver om prisen: «Formålet med prisen er å anerkjenne et norskspråklig, skjønnlitterært eller faglitterært verk, skrevet av en nålevende forfatter med tilknytning til Trøndelag», og om juryen av den er «to personer fra Litteraturhuset, to fra NTNU og en fra Norsk Forfattersentrum Midt-Norge. Jurymedlemmene velges for ett år av gangen, og en av NTNUs medlemmer skal lede juryen.» Prisen blir gitt annenhvert år til et skjønnlitterært og et faglitterært verk.   

Av annet som skjer i litteraturen i Trøndelag, er tiltaket «litteraturbenker» i Trondheim. Litteraturhuset der i byen skriver om benkene: «I Trondheim sentrum finner du nå elleve litteraturbenker. De er plassert slik at du kan rusle deg en hyggelig tur i byen, og samtidig oppleve benkene. Litteraturhuset er et fint startpunkt for turen. Bruk gjerne kartet som utgangspunkt for turen, og følg den litterære rundturen fra benk til benk.»