Nygaard-legat til Nødtvedt

– Det er få poeter i Norge i dag som besynger, besverger, leker, raljerer og forfrisker som Erlend O. Nødtvedt, sa forlegger Mads Nygaard under…

erlend_nodtvedt

– Det er få poeter i Norge i dag som besynger, besverger, leker, raljerer og forfrisker som Erlend O. Nødtvedt, sa forlegger Mads Nygaard under tildelingen. 

Mads Wiel Nygaards legat er en skjønnlitterær pris som utdeles årlig av forlaget Aschehoug. Prisen skal være en anerkjennelse av et kvalifisert forfatterskap, og utdeles etter innstilling fra forlagets redaksjon og ledelse. Den kan ikke søkes. 

Aschehougs debutantstipend gikk til Aldona Kasztan. – «Huskeøvelser for viderekomne» er en annerledes debutbok som er blitt kalt et friskt pust blant høstens utgivelser samt en bok som gir nye perspektiv og tanker, sa Mads Nygaard under utdelingen.

Lars Joachim Grimstad stakk av med Aschehougs barnebokpris. – Med høstens roman Meningen med Leif bekrefter Lars Joachim Grimstad sin posisjon som en modig, ambisiøs, original og empatisk forfatter som enda en gang utvider grensene for hva barnebøker kan være, heter det i begrunnelsen.