Om frykt, flukt, feminisme, frihet

Arrangøren, Norsk Pen, skriver om arrangementet: Hvem er de, kvinnene som tør å si ifra? Som taler imot urettferdighet, med fare for eget liv? Hva…

norsk_pen_logo

Arrangøren, Norsk Pen, skriver om arrangementet:

Hvem er de, kvinnene som tør å si ifra? Som taler imot urettferdighet, med fare for eget liv? Hva har de opplevd – og hva kan de lære oss?

Norsk PEN og Komiteen for fengslede forfattere inviterer til et møte med tre sterke kvinner som har kommet til Norge gjennom fribyordningen for forfulgte forfattere. Noen av våre mest spennende, nye stemmer forteller om hva de har sett og opplevd, og deler hvordan de har skapt disse erfaringene om til kunst.

Linn Stalsberg vil intervjue dem om politisk aktivisme, feminisme og kunsten som skapes av sterke historier. I tillegg vil vi få høre dikt og tekster lest på norsk og originalspråket.

Vi møter:
Poet og journalist Gunel Movlud fra Aserbajdsjan
Forfatter og kunstner Elahe Rahroniya fra Iran
Poet og journalist Nada Yousif fra Irak

I tillegg medvirker Tove Bakke og Hege Susanne Bergan. Arrangementet er gratis.

Norsk PENs Komité for Fengslede Forfattere består av medlemmer fra Norsk PEN, Den norske Forfatterforening, Norsk Oversetterforening, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Arrangementet er støttet av skribentorganisasjonene og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.