Ordfest for poesien

Knut Gørvell er kjent både som utviklingssjef for skjønnlitteratur i Cappelen Damm og som primus motor bak den årlige Krimfestivalen i Oslo. Lørdag sto han…

poesifest_2015

Knut Gørvell er kjent både som utviklingssjef for skjønnlitteratur i Cappelen Damm og som primus motor bak den årlige Krimfestivalen i Oslo. Lørdag sto han – i et samarbeid mellom Cappelen Damm og Flamme forlag – bak Poesifest. 

I likhet med Krimfestivalen ble Poesifest arrangert for fjerde gang. 

  • Se festivalens hjemmeside her: http://www.poesifest.no/ 

– Den franske filmregissøren og forfatteren Jean Cocteau sa en gang at "Poesien er en religion uten håp", men vi som opplevde Poesifest vet i alle fall at det er håp for poesien, sier Knut Gørvell. – Det var sju vidt forskjellige programposter, og alle var sprengfulle. Summerer man dette ville vi jo kommet over tusen, men mange hadde en heldagsfest og var der fra begynnelse til slutt.

Gørvell anslår et samlet publikum på 500-600 personer. 

– Hvis jeg avkrever deg et høydepunkt?

– Det var så mange høydepunkter at det er urettferdig å trekke fram noe. Men likevel må det sies at programposten der Lars Saabye Christensen og Tom Stalsberg fremførte dikt til de to improviserende musikerne Mathias Eick og Andreas Ulvo, var magisk. Og så følte mange av oss at vi opplevde et slags "hvor var du"-øyeblikk da Jan Erik Vold leste gamle klassikere som "Tale for loffen", "Faen i helvete diktet" og Kulturuke, sier Gørvell. 

  • Se flere bilder her: http://www.forlagsliv.no/knutepunktet/2015/11/01/poesifest-i-bilder/

Fra programmet nevner vi punkter som "Battlerap med Nils m/Skils og Bru", "Flammetimen" med Morten Langeland, Erlend Wichne og Kjersti Wøien Håland, Lars Saabye Christensen og Tom Stalsberg med Mathias Eick og Andreas Ulvo, "Poesiraptus med årets poesi": Camilla Groth, Terje Dragseth, Odveig Klyve og Casper André Lugg, poeten Theis Ørntoft i samtale med Dan Aleksander Andersen, minikonsert med Håvard og Simen Rem, "Volds jukeboks" der Jan Erik Vold leste publikums ønskedikt sammen med Mathias Eick og Andreas Ulvo.