Papirbøker ned, lydbøker opp

Det viser tall som bok365 har innhentet fra forlagene. Den digitale inntektsstrømmen utgjør nå 30 prosent av forlagenes totale inntekter innen allmennmarkedet. Salget av fysiske…

lydbok

Det viser tall som bok365 har innhentet fra forlagene. Den digitale inntektsstrømmen utgjør nå 30 prosent av forlagenes totale inntekter innen allmennmarkedet.

Salget av fysiske bøker har gått ned første halvår, mens lydbok- og strømmetallene har gått opp. 

  • Les saken i sin helhet bok bok365: https://bok365.no/artikkel/bokbransjen-sterkt-forste-halvar/

Inntektene fra strømmetjenestene økte med 50,9 prosent fra 77 millioner til 116 millioner kroner. Strømmingen nå gir mer i inntekter for forlagene enn pocketboka.

E-boka viser også sterk vekst, 28 prosentpoeng var oppgangen her på. Forlagsinntektene beløp seg dermed til 26 millioner kroner.

Fysiske bøker viser en nedgang på 3,9 prosent til 256 millioner for innbundne, og et fall på 5,8 prosent til 103 millioner kroner for pocket.

Forleggerforeningens halvårstall for allmenbokmarkedet inklusive strømming er oppløftende, men det er lydboka distribuert gjennom strømmetjenestene som besørger den fine halvårsfasiten.  Strømmeinntektene er nå betydelig større enn inntektene fra pocketboka.

Hele 5,5 prosent styrket forlagsinntektene seg med i første halvår, i forhold til samme periode i fjor. Totalinntektene ble med dette 513 millioner kroner, en økning på 27 millioner.

Årets tre første måneder viste sterk oppgang også for papirboka, da med 13 prosent.  Men i andre kvartal medførte corona-nedstengningen et fall på 16 prosent. Salget av papirbøker viser med dette en nedgang på 4,4 prosent i første halvår sammenlignet med tilsvarende periode året før, skriver bok365.