Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/2/6/4/czhnsdg2t/webroots/r1168646/wp/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Platesjappebok - Den norske Forfatterforening

Platesjappebok

Platekompaniet blir bokhandel – som platebutikken Roug Trade East i London, Fopp-butikkene ellers i Storbrittania. Men Platekompaniet stabler foreløpig bøkene bare på nett. Audun Vinger…

Platekompaniet blir bokhandel – som platebutikken Roug Trade East i London, Fopp-butikkene ellers i Storbrittania. Men Platekompaniet stabler foreløpig bøkene bare på nett. Audun Vinger fra tidsskriftet Vinduet hjelper til. Dette ligger i konseptet for Vinduet:

– En fin anledning til å få eksponert tidsskriftet overfor en ny, stor, og forhåpentlig interessert lesermasse, sier Vinger.


Den lokale platebutikken min i Glasgow solgte ikke bare plater og filmer, men også bøker. Beatpoesi, highland poets, grafiske noveller, slikt som jeg og de andre på skolen min var interesserte i. Masse Penguin paperback. Billig. Nå lanserer også norske Platekompaniet bokhyller i nettbutikken sin. På hylla kalla "norsk pocket" finner jeg Tomas Espedals Imot Kunsten til ein femtilapp, Kjell Askildsens Tomas Fs siste nedtegnelser til seksti kroner, og ellers i hyllene Per Pettersson, Sofi Okssanen, Haruki Murakami, Michel Houellebecq, herlighet, hvem står bak? Vinduet, visstnok, og Audun Vinger. Vi får Vinger til å forklare konseptet for oss:

– I utgangspunktet skal Vinduet komme med tre bokanbefalinger hver 14. dag, utvalgt av Vinduet, og med tekster skrevet av Vinduet.

– Hva slags bøker kommer til å bli solgt framover?

– Det må du nesten ta opp med Platekompaniet, men etter en rask sjekk er det jo både Tomas Espedal-kampanje og lavkarbo i sortimentet. Det er jo en viss smakfullhet over sortimentsprofilen de har for plater, filmer osv, så man får anta at det samme vil gjelde for bøkene.

– Hvem er målgruppen?

– Målgruppen i første omgang vil vel være mennesker som er opptatt av både film, musikk og litteratur. Noenlunde ungt, og temmelig bevisst. Dessuten gjenspeiler vårt utvalg også det Vinduet skriver om til vanlig.

– Vil dere benytte sjansen til å gjøre noe for norsk litteratur?

– Absolutt. Vår første anbefalingsspalte inkluderer vestlandspoeten Erlend O. Nødtvedt.

– Hva ligger i dette for Vinduet?

– Gyldendal generelt vet jeg ingenting om, men for Vinduet er det en fin anledning til å få eksponert tidsskriftet overfor en ny, stor, og forhåpentlig interessert lesermasse. Det ligger hverken økonomiske eller seksuelle motytelser i avtalen.

Hva tror du ligger i dette for Platekompaniet?

– De får noen fine tips og utsøkt formulerte bokanbefalinger.

Hva slags grunnlag tror du denne platesjappa har for å selge bøker?

– Tja, hva slags grunnlag har PK til å selge spill eller film? De er en nettbutikk med en velfungerende infrastruktur som selger kulturprodukter til rimelig bevisste kunder. De har hentet inn ekspertise fra retail-siden i bokbransjen. Man kan jo like gjerne spørre seg hva slags grunnlag mange bokhandler har til å selge bøker.

– Vil dere på noe vis bistå de ansatte i PK med å selge bøker?

– 
Ikke utover å levere spalten ”Vinduet anbefaler” regelmessig.