Aktuelt

PoesiPiloter på lyrikkjakt

Det er nettstedet til norske Bok & samfunn som har funnet denne historien i danske Bogmarkedet: http://www.bokogsamfunn.no/poesipiloter/ Ifølge Bogmarkedet utgis det over 200 diktsamlinger i…

dannebrog

Det er nettstedet til norske Bok & samfunn som har funnet denne historien i danske Bogmarkedet: http://www.bokogsamfunn.no/poesipiloter/

Ifølge Bogmarkedet utgis det over 200 diktsamlinger i året i Danmark. Men opplagene er små og salget minimalt.

Lyrikkgruppen i Dansk Forfatterforening besøker nå bokhandler for å vurdere sortimentet i butikkene.

Forfatter og nestformann i Lyrikkgruppen, Cindy Lynn Brown, sier: “Vi håper at lyrikken vil få mer oppmerksomhet av dette prosjektet, samt at bokhandlere vil tenke over om de kan gi lyrikken litt mer plass og synlighet.” Brown sier at det er en del av bokhandelens eksistensberettigelse at det har plass til, og kan gi veiledning til, annen litteratur enn bestselgere.

En av dem som allerede har hatt besøk av Poesipilotene, er Møllegades Boghandel i København, som fikk toppkarakter. Sara Andersen i Møllegades Boghandel sier til Bogmarkedet på spørsmål om lyrikken er viktig for en bokhandel: “Den skal være det! Ellers blir vi et boksupermarked. En verden uten poesi er ikke et ordentlig sted å være.”

Flere av de andre bokhandlene som har blitt vurdert, og som har fått færre poeng av Poesipilotene, peker på dårlig økonomi, butikkens nisje, hylleplass og kundenes etterspørsel som grunner til at de ikke satser spesielt på lyrikk.

Kanskje noe for poetene i Den norske Forfatterforening? spør Bok & samfunns journalist.

Her er poesipilotenes nettsted:  http://poesipilot.wordpress.com/