Residensopphold i Slovakia

Søknadsfristen for residensoppholdet «Epic Recidencies – for forfattere og oversettere» i Slovakia er utvidet.


Merk at søknadsfrist er utvidet. Søknad sendes snarest og vurderes fortløpende.

Prosjektet Epic Recidencies springer ut fra et samarbeid mellom tre residenssenter: Gunnar Gunnarsson Institutt i Island, Tou i Norge og programmet for Litteratur residens Košice i Slovakia. Målet med Epic Recidencies er å føre den litterære verdenen fra Island, Norge og Slovakia nærmere hverandre gjennom utveksling i form av å gi husly for fokusert arbeid for forfattere og oversettere fra Island, Norge og Slovakia. I 2022 og 2023, vil totalt åtte residenser for forfattere og oversettere fra Island og Norge (fire fra Island og fire fra Norge) finne sted i Košice, Slovakia. I samme tidsperiode vil åtte residenser for forfattere fra Slovakia gjennomføres i Island og Norge (fire fra hver av landene). Samarbeidet mellom de tre vertskapene er muliggjort med støtte fra EØS tilskuddsordning. 

Epic Recidencies prosjektet er åpent for alle som skriver, innen et bredt spekter av litterære sjangre (prosa, poesi, essay, eksperimentell skrivekunst, manus, oversettelse, med mer).

Epic Recidencies prosjektet bygger på verdiene av internasjonal utveksling, likestilling av kjønn, minoritetserfaringer og et mangfold av stemmer innen litteraturen. 

Full utlysning og link til søknadsskjema her

ÅPEN UTLYSNING: RESIDENSOPPHOLD I SLOVAKIA – Tou (touofficial.com)