Warning: mysqli_real_connect(): not found in /customers/2/6/4/czhnsdg2t/webroots/r1168646/wp/wp-includes/class-wpdb.php on line 1987 Rivertonprisen til Unni Lindell - Den norske Forfatterforening

Rivertonprisen til Unni Lindell

Juryen har bestått av litteraturprofessor Hans H. Skei (leder) og forfatterne Trude Teige og Elin Bjørhei. – Jeg er virkelig beæret, ydmyk og ikke minst…

unni_riverton_2019

Juryen har bestått av litteraturprofessor Hans H. Skei (leder) og forfatterne Trude Teige og Elin Bjørhei.

– Jeg er virkelig beæret, ydmyk og ikke minst overrasket over å motta denne høythengende prisen for annen gang. I tillegg er jeg stolt over å ha klart å henge med i dette sjiktet i 23 år, det er et beinhardt slit og har kostet mye. Nå er jeg bare glad!, sier prisvinner Unni Lindell.

– Det skal en mester til, både språklig og når det gjelder intrigens oppbygning, for å holde leseren i ånde når man vet så mye. Årets prisvinner-roman gjør dette elegant, uten å nøle, for forfatteren har gjort lignende før, og etter hvert blitt en mester i faget, sier juryens leder, Hans H. Skei.

Juryens begrunnelse:

Unni Lindells Dronen, som ifølge forlaget både er «Andre Marian Dahle-bok» og «En Marian Dahle og Cato Isaksen-bok» er kåret til årets beste norske kriminalbok i 2018. Den har særegne språklige kvaliteter, den har skikkelser med avvikende og farlige særegenheter, den tar oss dypt ned i Marian Dahles kamp med demoner både utenfor og inne i henne selv. Årets vinnerbok er ifølge forfatteren et eventyr for voksne som samtidig er en kriminalroman, eller, slik juryen ser det, den beste kriminalromanen i 2018 i et sterkt tetfelt av gode romaner.