Rune Christiansen fransk riddar

Det er ordenen «Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres» (ridder av ordenen for kunst og litteratur) som Christiansen blei utnemnt til førre veka….

Det er ordenen «Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres» (ridder av ordenen for kunst og litteratur) som Christiansen blei utnemnt til førre veka. Seremonien gjekk føre seg i den franske ambassaden i Noreg.

 Ordenen blei oppretta i 1957 og blir delt ut av det franske kulturministeriet. Christiansen er den 18. norske forfattaren som får utmerkinga. I grunngjevinga står det mellom anna: 

«Rune Christiansen har gitt fransk poesi en fremstående plass i Norge gjennom gjendiktningsserien han er redaktør for. I romanene sine refererer han hyppig til fransk litteratur, film og filosofi … Hans nasjonale status, litterære ekspertise og kunstneriske følsomhet gir disse utgivelsene en bemerkelsesverdig tyngde … Hans tyveårige arbeid for å synliggjøre fransk skjønnlitteratur for norske lesere fortjener anerkjennelse fra Frankrike». (Frå nettsida til Oktober, Christiansens norske forlag).