Selma og Jon i Kulturquiz

– Hvorfor Ida Hegazi Høyer? – I rekken av de mange unge forfattertalentene vi har i Norge i dag, peker Ida Hegazi Høyer seg ut…

kulturquiz_89aug_183

– Hvorfor Ida Hegazi Høyer?

– I rekken av de mange unge forfattertalentene vi har i Norge i dag, peker Ida Hegazi Høyer seg ut med et sjeldent blikk for overraskende detaljer, sier Selma Lønning Aarø. – Dette gjenspeiles i både språk og form, men aller tydeligst i evnen til å skrive frem de skjulte understrømmene i et menneskes liv. Det hele er gjort med sikker språksans, eksistensiell dybde og ikke minst stor humor.

– Fordi hun er en av de mest spennende yngre forfatterne, istemmer Jon Michelet. 

Kulturquiz er et spørreprogram der åtte lag med etablerte kulturpersonligheter må svare riktig på spørsmål fra kulturlivet. Vinneren får muligheten til å gi et ungt talent drahjelp i starten av karrieren.  Kan forfatterlaget Jon Michelet og Selma Lønning Aarø slå Jørn Hoel og Steinar Albrigtsen? Laget som kommer til topps vinner 100 000 kroner til talentet de brenner for.

– Hvordan var det å delta?

– Krevende! sier Jon.

– Forferdelig, selvfølgelig – og litt gøy, sier Selma.

– Var spørsmålene vanskelige?

– Nei, hjemme i sofaen ville jeg ha inntatt en overlegen holdning og sagt at dette jo var altfor lett, men i kampens hete kan man finne på å si mye rart, sier Selma.

– Både  ja og nei. I en quiz er det jo ofte sånn at en bommer på det som er såre enkelt, men greier det som i utgangspunktet er vrient, sier Jon.

Forfatterlaget med Jon Michelet og Selma Lønning Aarø og debutant Ida Hegazi Høyer konkurrerer i første episode.