Skriveopphold i en stille leilighet i Budapest

Kunne det friste med et skriveopphold i Budapest? Forfatter Wera Sæther leier gjerne ut sin leilighet i byen til en kollega.

Hun skriver:

Jeg leier gjerne ut leiligheten for en uke eller to, en måned og, om det er mulig, mer. Den kan brukes av en, et par eller to-tre venner. Den ligger sentralt i byen, er 44 kvm stor og nymalt, i en klassisk bygård ved Byparken, rett ved The Museum of Fine Arts. I første etasje i gården: et lite spisested med midtøsten-mat, apotek og optiker.

Fire busstopp fra Musikk-konservatoriet (Liszt Ferenc Akademi), Fotomuseet og Dikternes Bohandel. Mange busser i nærheten.

Her kan du sitte og samle deg, tenke, lese, skrive, hvile etter byvandringer og oppdage et Europa som fremdeles, i visse kvartaler, er gammelt og har en helt
annen historie enn den nordiske. Du må ikke være skrivende eller annen kunstner for å leie leiligheten. Men du må være villig til å ta vare på stedet som om det – også – var ditt. Du må etterlate det rent og ryddig. Du må du tåle å bo i en by der få snakker engelsk. Grafiker og musiker Csaba Mester, som passer på leiligheten, er hjelpsom.

Budapest har Donau, musikk, sentraleuropeisk historie, gamle gater å reke rundt i, et godt utbygd offentlig transportsystem, gode og rimelige spisesteder, tyrkiske bad, med svømmebasseng, fotpleie og massasje.

Leiligheten har et stort og luftig arbeids- og soverom, kjøkken, bad, gang, kott. Kjøleskap, komfyr, vaskemaskin, badekar. Sove- og arbeidsplass for to +. Det trådløse nettet i leiligheten er raskt og pålitelig. Arbeids/soverom: to senger kan skilles fra hverandre og festes til hverandre, den ene kan plasseres oppå den andre. Harde madrasser med litt mykere over-madrasser. Yogamatte. En liten men mangfoldig samling bøker, skjønnlitterære, essayistiske, samt mange bøker om Budapest og Ungarn. Cd-radio og cd-er med klassisk musikk, ungarsk jazz og folkemusikk. Yogamatte. Printer. Tre dyner, sengeklær, håndklær. Kjøkken: med utsikt mot lekeplass og grønt. Kopper og kar, kjøleskap, komfyr, vannkoker, visp. Bad med toalett, servant, badekar, vaskemaskin og hårtørrer.


Adresse: Damjanich utca 39., 3. etasje, i bydel 7, Erzsébetváros

Leie for en uke (2021): 1600 kr; to uker 2800 kr; tre uker 3800 kr; en måned 4500.
Da er utgifter knyttet til strøm, gass, elektrisitet og trådløst iberegnet.

DnF kan formidle kontakt med Sæther hvis du er interessert i mer informasjon.