Solidaritetsfond også frå Forfattersentrum og Litteraturhuset

– Vi er så glade for at så mange av store aktørar har handla raskt og betalar for avlyste oppdrag! uttalar dagleg leiar i Forfattersentrum,…

litteraturhuset_i_oslo_wikipedia

– Vi er så glade for at så mange av store aktørar har handla raskt og betalar for avlyste oppdrag! uttalar dagleg leiar i Forfattersentrum, Ingvild Herzhog. Ho er i karantene når vi får tak på henne. Men karantena hindrar henne ikkje i å jobbe. For sjølv om fleire aktørar vel å betale forfattarane for oppdrag dei skulle ha gjort, vil ein del litteraturarbeidarar falle mellom stolar når det kjem til økonomiske ordningar i tida som kjem. Difor har Forfattersentrum jobba i ei vekes tid for å muleggjere  solidaritetsfondet, som er til for økonomisk utsette litteraturarbeidarar.

Norsk Forfattersentrum skriv om fondet på nettsidene sine: 

Norge er inne i en akutt krisesituasjon. Det mest prekære er selvsagt folkehelsen og alle som risikerer å bli syke. På toppen får forfattere, diktere og andre kulturelle og kunstneriske utøvere over hele landet store økonomiske vanskeligheter fordi forfatterbesøk og arrangementer som har vært planlagt i lang tid blir avlyst og inntekten deres dermed bortfaller. Mange har enkeltpersonforetak og så lave inntekter at de ikke har krav på dagpenger.

Litteraturhuset satser på smittefri litteraturformidling

Litteraturhuset i Oslo vil i denne situasjonen bidra med å lage kunnskapsrikt, litterært, kulturelt innhold til hele familien landet over, helt gratis. Et nasjonalt, digitalt litteraturhus til et folk som er isolert i hver sine hjem på grunn av koronavirus-epidemien.

Litteraturhuset i Oslo har nå startet med opplesninger og forfattersamtaler som de deler via Litteraturhusets Facebook side. Opptaket tas via forfatterens eller fortellerens egen laptop slik at myndighetenes råd med tanke på å unngå smittespredning overholdes.

Solidaritetsfond

Innholdet Litteraturhuset legger ut er gratis og åpent for alle, men vi håper likevel på donasjoner. Samtlige innsamlede midler vil gå til et krisefond for forfattere, oversettere og andre innen feltet som er rammet særlig hardt økonomisk, uavhengig av om de er med på programmet vi lager eller ei. Midlene vil forvaltes og deles ut etter behov av Norsk Forfattersentrum.

Gir 30 000 kroner etter avlyst årsmøte

I forrige uke meldte vi at Forfattersentrums årsmøte i år blir digitalt. Dette gjør at vi sparer en del utgifter vi kan gi til solidaritetsfondet, i første omgang er det snakk om 30 000 kroner.

Vil du gi, finner du spleisen her:  https://www.spleis.no/project/100881/

Forfattersentrum og Litteraturhusets solidaritetsfond deler namn med Forfatterforeningens solidaritetsfond, men er altså ei anna ordning.