Spennende høst på Litteraturhuset i Oslo

Denne høsten presenterer Litteraturhuset et spennende og sterkt internasjonalt kvartalsprogram. Den japanske forfatteren Haruki Murakamis besøk er allerede utsolgt, men det er fortsatt billetter til…

Ian McEwan Foto Annalena McAfee

Denne høsten presenterer Litteraturhuset et spennende og sterkt internasjonalt kvartalsprogram. Den japanske forfatteren Haruki Murakamis besøk er allerede utsolgt, men det er fortsatt billetter til hele resten av festivalen.

Mandag 6. september kommer Bill Bryson for å holde foredraget «En enda kortere historie om nesten alt». Onsdag 15. september kan Litteraturhuset presentere et etterlengtet besøk – da opptrer Ian McEwan (bildet) for første gang i Norge, i samtale med Linn Ullmann.

Klikk «Les mer» for å få flere høydepunkter.

Foto: Annalena McAfee

Jonathan Franzen ble spådd en lysende karriere etter gjennombruddet Korrigeringer i 2001. Nå er han tilbake med den bredt anlagte romanen Frihet, og kommer til Litteraturhuset mandag 18. oktober.

Sesongstarten onsdag 25. august blir det svenske Steve Sem-Sandberg som står for, i samtale med skribentkollega Ola Larsmo. Sem-Sandbergs dokumentarroman De fattige i Lodz vant Augustprisen og var årets litterære suksess i Sverige i fjor.

Beate Grimsrud er både norsk og svensk forfatter og har vunnet viktige priser i begge land for sine bøker, samt en Nordisk råds litteraturprisnominasjon. Onsdag 20. oktober presenterer hun En dåre fri på Litteraturhuset, sammen med Finn Skårderud.

Litteraturhuset fortsetter dessuten sitt fokus på afrikansk litteratur, med besøk av to kanoner. Assia Djebar, som kommer onsdag 1. september, anses for å være en av de viktigste forfatterne fra Nord-Afrika, mens Nuruddin Farah er Somalias store forfatter. Begge er de kjent for å skildre kvinners kår og samfunnsutviklingen i sine hjemland. Farah vil møte Oslos norsk-somalske befolkning på deres eget språk tirsdag 21. september, og stiller deretter til forfattersamtale på engelsk dagen etter.

Litteraturhusets populære lørdagsforedrag får i høst et politisk tilsnitt. I serien «sjølmelding» kommer Kåre Willoch og Anne Enger for å snakke om sine politiske prosjekter i retrospekt.