Språkgledeprisen til Nærum

I pressemeldingen fra NFF står det at han får prisen for å ha spredd språkglede i den norske offentligheten gjennom flere år, i flere medier…

I pressemeldingen fra NFF står det at han får prisen for å ha spredd språkglede i den norske offentligheten gjennom flere år, i flere medier og innenfor flere sjangre:

Når Språkgledeprisen deles ut for første gang, går den til en person som har spredd språkglede i den norske offentligheten gjennom flere år, i flere medier og innenfor flere sjangre.

Årets prisvinner er en person som forvalter ordene med ro og omhu, og som med innsikt og overraskelse lager formuleringer som framkaller både spontan og langvarig latter, men også gir publikum noe å bryne seg på. Prisvinneren balanserer briljant mellom belæring og begeistring, enten vedkommende skaper egen litteratur i form av barnebøker eller revytekster, tilfører nytt liv og nye tolkninger til Ibsens klassikere eller gir alternative perspektiver på siste dagers nyhetsbilde. Han er en glimrende satiriker som alltid slår oppover eller bortover, og kan sies å ha ordene i sin makt, selv om klisjeer strengt tatt ikke hører hjemme i en omtale av en prisvinner som sjelden eller aldri tar klisjeene i bruk selv.

Prisen er på 15 000 kroner og blir delt ut for første gang i Språkåret 2013. Overrekkelsen skjer under Oversatte dager på Litteraturhuset i Oslo.