Språklig samlings litteraturpris til Mona Høvring

  Prisjuryen sier blant annet:   «Meir Høvring! Meir Høvring!  Kva er det som gjer at lesarane vil ha meir? Kritikarar viser til samanhengen mellom…

mona_hovring

 

Prisjuryen sier blant annet:
 
«Meir Høvring! Meir Høvring!  Kva er det som gjer at lesarane vil ha meir? Kritikarar viser til samanhengen mellom bøkene, altså, ho er gjenkjenneleg. Samtidig peikar lesarane på kreativiteten og det overraskande i tekstane.  Forfattarskapen spenner opp ei kvelving utstrekt i tid med rom for møte med andre tider og tekstar og, i det heile, tankar av stort og smått, nært og fjernt. Under denne kvelvinga, eller i dette badevatnet, møter vi eit rikt, levande språk som skapar undring og refleksjon over livet.»
 
Språklig samlings litteraturpris gis årlig til en forfatter/skribent som bruker et folkelig, radikalt bokmål, og prispengene på 25.000 kroner er renter av Tomas Refsdals litteraturfond. Prisjuryen har bestått av Lise Knudsen, Margit Ims og Pål Styrk Hansen. Prisen deles i år ut for 42. gang. I fjor gikk den til Ingvild Rishøi. Tidligere prisvinnere er blant andre Rune Christiansen, Kjersti Ericsson, Jon Michelet, Tove Nilsen, Dag Solstad, Kåre Holt, Hans Børli, Laila Stien og Per Petterson. For ytterligere informasjon om prisen, se www.samnorsk.no.
 
Mona Høvring er aktuell med romanen Venterommet i Atlanteren. Den utkom høsten 2012, og er nominert til Ungdommens kritikerpris. Boken har fått strålende kritikker.