Stipend til sju litteraturkritikere

I dag ble offentliggjort hvem som mottar årets kritikerstipende fra Fritt Ord. Stipendene er på kr. 200 000 hver, og skal resultere i løpende kritikk…

penn_signatur

I dag ble offentliggjort hvem som mottar årets kritikerstipende fra Fritt Ord. Stipendene er på kr. 200 000 hver, og skal resultere i løpende kritikk i perioden august 2019 til august 2020.

Til denne runden kom det inn 44 søknader, og på Fritt Ord sine nettsider kan man lese at de litteraturkritikerne som har fått kritikerstipendet er:

Sindre Hovdenakk (litteratur, VG), Eivind Myklebust (litteratur, Klassekampen), Katrine Judit Urke (litteratur, Dag og Tid), Gro Jørstad Nilsen (litteratur, Bergens Tidende), Benjamin Yazdan (litteratur og film, Klassekampen), Torgeir Thon (litteratur, Fædrelandsvennen og Natt & Dag), Bjarne Riiser Gundersen (litteratur, Morgenbladet).  

  • Les hvilke andre kritikere som fikk stipend her: https://kritikerlaget.no/saker/elleve-nye-kritikerstipender

Fritt Ords kritikerstipend er et bidrag til kvalitetsheving og profesjonalisering av kritikk og anmelderi, og stiftelsen ønsker med satsingen å gi flere kritikere bedre muligheter til å utøve sitt yrke og bruke mer tid på det. Stipendene er ment som et tillegg til andre kritikerinntekter, på toppen av ordinært honorar fra avisene.