Stormen i Bodø er Årets bibliotek

– Stormen er et kulturkvartal, der samarbeid med eksterne aktører var tenkt på allerede fra begynnelsen av. Dette har de tatt på høyeste alvor, og…

stormen

– Stormen er et kulturkvartal, der samarbeid med eksterne aktører var tenkt på allerede fra begynnelsen av. Dette har de tatt på høyeste alvor, og har en egen koordinator som planlegger, utvikler og gjennomfører arrangement, sier Norsk Bibliotekforenings leder Mariann Schjeide.

I juryens begrunnelse til nominasjonen trekkes særlig frem inspirasjonskilden biblioteket har vært for nabokommunene:

«Stormen bibliotek er eit fyrtårn som ikkje berre lyser opp Bodø, men regionen rundt. Det har inspirert også mindre kommunar rundt som ser bibliotek som ein viktig aktør i si stadutvikling. Sidan opninga for fire år sidan har Stormen etablert seg som eit naturleg samlingspunkt og møteplass for folk i og rundt Bodø. Faktisk er besøkstalet firedobla sidan opninga.

Stormen er eit kulturkvartalet, der samarbeid med andre var tenkt på allereie frå byrjinga av. Dei har ein eigen koordinator som planlegg, utviklar og gjennomfører arrangement. Stormen har også vore vertskap for tv-overførte valsendingar og for litteraturprogrammet «Brenner». Det er med på å ytterlegare setje biblioteket på kartet.»

Juryen

Det kom inn 50 forslag på 28 ulike bibliotek, og tre nominerte er plukket ut.Stormen vant foran Longyearbyen folkebibliotek og Deichman Stovner. 

Juryen har bestått av:

Sven Egil Omdal, journalist og samfunnsdebattant

Mette Møller, generalsekretær i Forfatterforeningen

Runar Gudnason, musiker, vokalist i Side Brok

Reinert Mithassel, Biblo Tøyen, fjorårets vinner

Mariann Schjeide, leder av Norsk Bibliotekforening