Aktuelt

Strøm til Lillehammer litteraturhus

«Jeg gleder meg veldig til å bli del av Litteraturhus Lillehammer og Lillehammer bibliotek. Biblioteket og litteraturfestivalen var viktige for meg da jeg vokste opp…

cathrine

«Jeg gleder meg veldig til å bli del av Litteraturhus Lillehammer og Lillehammer bibliotek. Biblioteket og litteraturfestivalen var viktige for meg da jeg vokste opp på Lillehammer, og ganske sikkert medvirkende til at jeg senere skulle begynne å jobbe med litteratur. Nå blir det utrolig fint å få vende tilbake og bidra til å utvikle litteraturbyen videre.»

Det er med stor begeistring at forfattarar og andre folk i litteraturbransjen tar imot nyhenda om at Strøm, som er godt kjent som formidlar av andre sine bøker, arrangør av litteraturprogram, og skrivande om og omsetjar av litteratur, blir koordinator på det nye litteraturhuset i Lillehammer. Strøm, som for tida jobbar med formidling på Deichmanske bibliotek på Schous plass, kjem frå Lillehammer, og uttalar dette til Bok 365 om tilsettinga og flyttinga heim: 

Strøm var med på å skipe og er framleis med på å drive omsetjingsforlaget TransFer Forlag, som m.a. har hatt stor suksess med Duras’ «Å skrive». Før ho begynte jobbe på Deichmanske Grünerløkka, jobba ho på Bergen Offentlige bibliotek. Av omsetjingsarbeid har ho omsett Christophe Tarkos’ Kasser (med Gunhild Øyehaug, Samlaget 2011).