Tanum-stipend til Bergljot K. Nordal

Bergljot K. Nordal (f. 1976) debuterte med romanen Magda i 2009. I  Det ingen har fortalt deg (2014) møter vi Karoline som har alt, en forfatterkarriere, en kjærlig mann…

bergljot_nordal

Bergljot K. Nordal (f. 1976) debuterte med romanen Magda i 2009. I  Det ingen har fortalt deg (2014) møter vi Karoline som har alt, en forfatterkarriere, en kjærlig mann og to barn, men som likevel drømmer om å miste alt og begynne på nytt.

«Bergljot Nordal skriver tilsynelatende enkelt og tilforlatelig, men samtidig med en åpning mot usagte og usette lag i tilværelsen. Gjennom disse tre romanene har hun maktet å gi liv til tre ulike kvinneskikkelser, som på hver sine måter opptrer i spenningsfeltet mellom frihet og forpliktelse, selvrealisering og oppofrelse,» skriver juryen. «Tanken om et annet liv, en annen tilværelse, løftes fram i Nordals prosa, der fortid og nåtid, indre monologer og ytre dialoger går sammen på overraskende og tankevekkende måter. Nordal skriver fram ensomheten, men også rikdommen som ligger i denne tankeflukten. Det er derfor grunn til å se fram til flere utgivelser i årene som kommer»

Det er Det litterære Råd i Forfatterforeningen som utnevner mottakeren av stipendet.