Tanums kvinnestipend tildelt Gøhril Gabrielsen

Tanums kvinnestipend ble i år tildelt Gøhril Gabrielsen. Stipendet tildeles en kvinnelig forfatter i begynnelsen av sin litterære karriere. Stipendet er på 50 000 kr….

Gabrielsen_Gøhril

Tanums kvinnestipend ble i år tildelt Gøhril Gabrielsen. Stipendet tildeles en kvinnelig forfatter i begynnelsen av sin litterære karriere. Stipendet er på 50 000 kr. Hanne Ørstavik og Anne Oterholm er blant tidligere stipendmottakere.

Gøhril Gabrielsen tildeles i år det 17. Tanums kvinnestipend. Hun debuterte i 2006 med romanen «Unevnelige hendelser». «Svimlende muligheter, ingen frykt» ble utgitt i 2008. Med sine to romaner har Gøhril Gabrielsen etablert seg som en original og nyskapende stemme. Hvis ”svart magisk realisme” hadde vært et begrep, kunne det ha passet på Gabrielsens romaner. Fortellingene hennes ekspanderer realismen, de er klaustrofobisk spennende, bisarre og har islett av svart komikk. Naturen er brutalt nærværende, det samme er urkreftene i hovedpersonene. Gøhril Gabrielsen skriver sanselig og har skapt to fargerike, billedrike og ekspansive romaner i et stilsikkert og knapt språk.

Lenke til begrunnelsen:
http://www.tanumbokhandel.no/tanums-kvinnestipend-er-tildelt-goehril-gabrielsen.4834494-106595.html