Tekstforfattarfondets ærespris til Rem

I grunngjevinga frå forbundet står det mellom anna: «Tekstforfatterfondets ærespris 2016 går til en forfatter og poet som gjennom en årrekke har bidratt med sangtekster…

Håvard Rem etter prisoverrekkinga (foto: Tekstforfattarforbundet)

I grunngjevinga frå forbundet står det mellom anna:

«Tekstforfatterfondets ærespris 2016 går til en forfatter og poet som gjennom en årrekke har bidratt med sangtekster på høyt nivå til profilerte norske artister og band. Han har skrevet for a-ha, Morten Harket, Sivert Høyem, Kaizers Orchestra, Jan-Ove Ottesen, Vamp, Jørn Hoel, Silje Nergaard og mange flere.

I tillegg til egne tekster, som har gitt ham både Spellemannspris og NOPAs tekstpris, har han også gledet artister og publikum med sine gjendiktninger av Bob Dylan, Hank Williams og ikke minst Leonard Cohen. Både «Cohen på norsk» og «Hank Williams på norsk» har blitt egne CD-utgivelser.

Prisvinneren har et sterkt engasjement for sanglyrikken, og han deler mer enn gjerne sine store kunnskaper på området med andre som er interesserte i sjangeren.

Han er allsidig og kvalitetsbevisst og har tilført norsk populærmusikk uvurderlige og unike tekster. Det er derfor en stor glede for Tekstforfatterfondet å overrekke æresprisen for 2016 til Håvard Rem».