Tilfredstiller

Cathrine Krøger anmelder «Innsirkling II», og kaller det et «bemerkelsesverdig verk». I NRK Kulturnytt hinter Anne Farseth Aas om at Tiller står for en ny…

Cathrine Krøger anmelder «Innsirkling II», og kaller det et «bemerkelsesverdig verk». I NRK Kulturnytt hinter Anne Farseth Aas om at Tiller står for en ny type litterær realisme. Her er et par høydepunkt fra anmeldelsen i Dagbladet:

 

"Så kan en spørre om et så forterpet tema som oppvekst i bygde-Norge, familiedrama og traumatiske barndomserindringer, holder til noe som muligens blir et verk på over femtenhundre sider. Carl Frode Tiller er en av de få som synes å klare det. Sagt på en annen måte: Han er malen de andre skriver etter.»

««Innsirkling» kunne ikke vært en mer presis tittel. Tiller sirkler inn sine jeg-personer ved å la hver av dem fortelle sin historie. Han sirkler inn David gjennom jeg-fortellerens kursiverte minner om tiden med David. Og han sirkler inn leseren gjennom sin nervepirrende evne til å formulere det psykologiske spillet mellom mennesker. Der er Tiller suveren.»

«Gjennom enkle kompositoriske grep bygger han opp til konfrontasjoner som er så nervepirrende at jeg fryser på ryggen. Konfrontasjoner mellom mennesker så hjelpeløse at de sier det motsatte av hva de vil si, eller havner i så pressede i situasjoner at det ender i svarte tragedier.»