Aktuelt

Tysk-norsk litteraturfestival i Oslo i helgen

Fra fredag 26. til søndag 28. april 2019 inntar over 100 tyske, østerrikske, sveitsiske og norske forfattere, oversettere, akademikere og journalister Litteraturhuset i Oslo. Festivalen…

reunion1

Fra fredag 26. til søndag 28. april 2019 inntar over 100 tyske, østerrikske, sveitsiske og norske forfattere, oversettere, akademikere og journalister Litteraturhuset i Oslo. Festivalen byr opp til samtaler, opplesninger, foredrag, debatter, tysktimer, lyrikk-kveld, utstillinger, forestillinger, på tysk, norsk og engelsk. Aldri før har så mange tyskspråklige forfattere gjestet Norge samtidig. Vi vil forvandle Litteraturhuset og publikum for en helg – blant annet blir Kafé Oslo til Kafé Frankfurt og kanskje blir Tanum til Das Tanum.

uten_navnvvvvvvv.jpg
 
Siden 1990-tallet har norske forfattere som Maja Lunde, Jostein Gaarder, Vigdis Hjort, Erlend Loe, Lars Saabye Chrisensen, Dag Solstad, Hanne Ørstavik og Erik Fosnes Hansen boltret seg i det store tyskspråklige bokmarkedet. Da de og enda mange flere ble spurt om å delta på denne festivalen, var betenkningstiden kort. De ønsket å gi noe tilbake til den tyske litteraturen ved å gjøre den tilgjengelig for norske lesere. Under festivalen vil de presentere et stjernelag av tyskspråklige forfattere for publikum.

Har du lest de siste årenes viktigste utgivelser? Har du satt deg inn i tysk bokpolitikk? Har du sett deg ut noen unge og lovende forfattere? Eller vil du vite mer om dagens og gårsdagens tyskspråklige litteratur? Tysk-norsk litteraturfestival er det rette stoppestedet på vei til bokmessen i Frankfurt i oktober.

Her kan du laste ned PROGRAMOVERSIKTEN (https://bit.ly/2VlS9BB ) og ta en sniktitt på KATALOGEN (https://bit.ly/2XsO4ci) som blir lagt ut for publikum på Litteraturhuset under festivalen. 
Festivalens nettside: https://tysklitteraturfest.no
 
HERZLICH WILLKOMEN!