Uprisen til Sigbjørn Mostue

  Her kan du lese juryens begrunnelse. I juryklassene har vi lest bøkene grundig, og hatt mange gode leseopplevelser. Alle de nominerte bøkene hadde en…

sigbjorn-mostue-med-storjuryrepresentanter-nett

 

Her kan du lese juryens begrunnelse.

I juryklassene har vi lest bøkene grundig, og hatt mange gode leseopplevelser. Alle de nominerte bøkene hadde en plass blant noen av klassens favoritter.

Allikevel har vi etter å ha diskutert kommet fram til en bok som fortjener en klar førsteplass.

Årets Uprisenvinner er en bok som vil slå an blant mange unge.

Boka oppfyller alle kriterier for det vi mener er en god bok.

Da vi leste den ble vi revet med, det var spennende fra første til siste side. Den var rett og slett vanskelig å legge fra seg fordi det alltid var noe nytt som skjedde og det var alltid uventede vendinger som gjorde oss overrasket. Vi ble sittende med hjertet i halsen og lure på hva som ville skje på neste side. Tusenvis av spørsmål surret rundt i hodene våre mens vi lurte på om hovedpersonen ville overleve.

Karakterene i boka var skildret på en god måte. De var realistiske og vi ble glade i flere av dem. De møtte stadig nye utfordringer og de var spennende å følge. Hovedpersonen gikk gjennom en personlighetsutvikling som vi fikk lov til å ta del i. Dette gjorde at vi ble godt kjent med karakteren, og vi følte en tilknytning både til karakteren og boka. Forfatteren har skapt en sterk hovedperson som skiller seg ut. Han tar mye ansvar, må lære seg om livet, ta vanskelige valg og ta vare på sine egne i kampen for å overleve.

Boka framkaller også følelser i oss. Gjennom boka måtte vi le, gråte, og noen måtte til og med kaste den i veggen når det gikk dårlig med hovedpersonen.

Boka tar opp tema som vi ungdom er interessert i, som forelskelse, sjalusi og hva som kan skje hvis verden slik vi kjenner den er borte for alltid.

Slutten ga oss også mye å tenke på og vi diskuterte hva som egentlig skjedde. Vi gleder oss til å lese oppfølgeren.

Vinneren av Uprisen 2015 er I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue.