Vigdis Hjorth festspilldikter i Bergen

Les saken i sin helhet her: http://bok365.no/artikkel/her-er-festspilldikteren-2/#.WEkLhubhCUk – Jeg er svært beæret og glad og gleder seg stort til å være Festspilldikter i mai. Det er…

vigdis_hjorth_foto_kjell_ruben
  • Les saken i sin helhet her: http://bok365.no/artikkel/her-er-festspilldikteren-2/#.WEkLhubhCUk

– Jeg er svært beæret og glad og gleder seg stort til å være Festspilldikter i mai. Det er Vigdis Hjorths umiddelbare kommentar til nyheten.

Her er litt av juryens begrunnelse for valget av Hjorth som Festspilldikter.

«Årets Festspilldikter kvier seg aldri for å dykke ned i alvoret for å utforske tabubelagte tema. Vigdis Hjorth kan kunsten å skrive om det tunge på en lett og tilgjengelig måte. Hun skriver sine romaner i et drivende og energifyllt språk, og med en humor som aldri er respektløs, men som er med på å gjøre tekstene til en stor leseropplevelse. Det er godt gjort, og hun har fått en stor leserskare, som består av et bredt lag av både et folkelig og et lærd publikum.

Språklig har Vigdis Hjorth helt sin egen form, stilen er hektisk og gjentagende, hun skriver sanselig og lekende. Den rytmiske stilen underbygger temaene hun skriver om, ofte oppjaget med korte, avkuttede setninger. Det er som en egen puls i teksten der den river leseren med seg, inn i alvoret, inn i det politisk ukorrekte, inn i skam og ensomhet, inn i humoristiske scener og inn i en levende, sanselig verden, der mange kjenner seg igjen.»