– Vis solidaritet med klimaet!

– Kloden revner under trykket av vårt fossile overforbruk. Vår fordømte plikt er å satse på at forfattere i slike tider kan gjøre en forskjell,…

freddy_fjellheim

– Kloden revner under trykket av vårt fossile overforbruk. Vår fordømte plikt er å satse på at forfattere i slike tider kan gjøre en forskjell, sier Freddy Fjellheim i Forfatternes klimaaksjon.

Også idealistisk arbeid må finansieres. Klimaaksjonen ber derfor om økonomisk støtte fra oss alle.

– Vi tillater oss i disse koronariske tider å be om et håndslag på 50 kr. eller beløpet du ønsker å gi, sier Fjellheim. – Vi oppfordrer til solidaritet!

 

SLIK GIR DU:

VIPPS til 617375.

Kontonummer 1208.63.60371.

 

De innkomne midlene vil i hovedsak gå til honorarer, opplyser Fjellheim. Siden de færreste forfattere vil delta i redaksjonen uten vederlag, beregnes en tredjedel av innkomne midler til dette forfatterarbeidet.

Når midlene er satt i arbeid vil redaksjonen offentliggjøre et regnskap på nettsiden, opplyser Fjellheim.

Forfatternes klimaaksjon publiserer ukentlig dikt, prosa og kunst som undersøker klimaomveltningenes vidtrekkende konsekvenser for språk, natur og mennesker, særlig for flyktningene i verden. Redaksjonen arrangerer dessuten aksjoner i det offentlige rom.

Også for Forfatternes klimaaksjon har pandemien gjort innsatsen tyngre, men ikke mindre mulighetssvanger, slik Fjellheim ser det.

Klimaaksjonen oppstod på et årsmøte i DnF, og mange DnF-medlemmer har allerede levert tekster til klimaaksjonens aksjonistiske nettbibliotek. Siden oppstarten i 2013 har disse skriftaksjonene sysselsatt et hundretalls forfattere. 

Klimaaksjonen øker sin lesertilslutning med ca. 30 % hvert eneste år. De samarbeider nå også med Nasjonal digital læringsarena (NDLA). Studenter, lærere og forskere ved en rekke skoler og universiteter i inn- og utland bruker jevnlig nettsiden, i tillegg til forfattere, kunstnere og journalister i mange land. Tekstene er lest mer enn 200 000 ganger til nå.

– Særlig yngre forfattere fra hele Norden gir uttrykk for at vårt arbeid har hatt betydning for deres skrivemåte, forteller Fjellheim. – Etter hva vi hører fra forfattere i ulike verdenshjørner, er vår samling av kunst, forskning og litteratur uten sidestykke. Det gjelder også Klimaaksjonens samarbeid med forlag og skribentorganisasjoner.

– Takk på forhånd til dere som støtter vårt langsiktige arbeid! sier Freddy Fjellheim på vegne av Forfatternes klimaaksjon.

forfatternes_klimaaksjon_logo.png