Wergelands åre til Poesidigg og Henning H. Bergsvåg

Wergelands åre er tildelt Poesidigg og Henning H. Bergsvåg.

Foto: Forfattersentrum

Prisen ble gitt til bergenspoeten av styreleder i Norsk Forfattersentrum, Alfred Fidjestøl, på årsmøtet på Månefisken i Oslo.

Wergelands åre er en hederspris innstiftet av Norsk Forfattersentrum, og tildeles en person eller institusjon som har gjort en fortjenestefull innsats innen formidling av poesi. Det skal godt gjøres å finne en mer verdig vinner enn Henning H. Bergsvåg og hans Poesidigg-konsept. Som det står i juryens begrunnelse:

I ti år har hen drevet nyskapende og engasjerende formidling av poesi gjennom opplesninger, samtaler og DJ-sett først og fremst på Cafe Opera i Bergen, men også som omreisende poesi-isbryter på ulike festivaler landet rundt. Store navn fra inn- og utland har deltatt, samtidig som nye og upubliserte stemmer har fått mulighet til å lese opp på samme scene. De to seneste årene har [konseptet] også tatt steget inn i podkastsfæren, hvor en lang rekke poeter har ført gode, innsiktsfulle samtaler – med poesien i sentrum. Konseptet har utvilsomt hatt mye å si for poesimiljøet i Bergen, og dessuten skapt konstruktiv sjalusi og smitteeffekt i andre deler av landet. Det er en stor glede endelig å kunne overrekke Wergelands åre til Henning H. Bergsvåg og Poesidigg.