Woman Scream på Lillehammer

Woman Scream er en festival og et internasjonalt nettverk av arrangementer.   * Velkomst ved Marit Borkenhagen og Anne-Thea Haavind (Norsk Litteraturfestival) og åpningstale ved Victoria…

86698065_1749360988522054_6425341276056453120_o

Woman Scream er en festival og et internasjonalt nettverk av arrangementer.  

*

Velkomst ved Marit Borkenhagen og Anne-Thea Haavind (Norsk Litteraturfestival) og åpningstale ved Victoria Bø (Den norske Forfatterforeningen)

I.

Korte opplesninger ved Linda Gabrielsen, Maria Kjos Fonn, Magnhild Bruheim og Åse Ombustvedt.

     Kort pause med lett servering, boksalg og signering.

II.

Maria Kjos Fonn og Åse Ombustvedt i samtale med Magnhild Bruheim om bøkene de har skrevet, som på ulike måter beskriver barn og unges forsvarsstrategier i møte med omsorgssvikt og voksnes vold.

Maria Kjos Fonn er forfatter og samfunnsdebattant, og utga i 2018 sin andre bok, Kinderwhore, som ble nominert til en rekke priser for sin knallsterke beskrivelse av Charlottes oppvekst. I tillegg bidro hun samme år i antologiene Ulyd (red: Hedda Lingaas Fossum) og Det skjer nå (red: Helena Brodtkorb). Åse Ombustvedt utga i fjor sin tredje bok, Når er jeg gammel nok til å skyte faren min? – en diktbok for ungdom om hvordan fysisk og psykisk mishandling påvirker et ungt sinn. Magnhild Bruheim er forfatter av en rekke bøker for unge og voksne, senest Avlyst på grunn av sorg.

     Kort pause med lett servering, boksalg og signering.

III.

Linda Gabrielsen og Marie Haavik i samtale med Hallfrid Velure om «å elske et barn som omgivelsene forventer at skal bli fjernet før det blir født. Og om hvordan en mors kjærlighet til barnet sitt blir utfordret når hun ser det gjennom andres blikk; legenes, medmennesker og lovverket.» 

Linda Gabrielsen har skrevet om dette i sin nye roman ‘Entré’. Marie Haavik ga i 2016 ut boka ‘En som er god. Å få et barn med Downs syndrom’. Hallfrid Velure er teaterviter og spesialrådgiver i Kulturdepartementet.

Les mer om Woman Scream: https://litteraturhuslillehammer.no/blogg/?p=4115

*

Gravdahl bokhandel selger bøker og forfatterne signerer gjerne.

*

Inngang: 100 kr 

Billetter kjøpes i døra samme dag eller på forhånd via GD Billett. Med GD Billett er du garantert sitteplass og slipper billettkø.

Alle studenter og skoleelever kommer gratis inn. Frivillige ved Norsk Litteraturfestival og Litteraturhus Lillehammer har også fri adgang. Husk gyldig bevis.

Arr.: Norsk Litteraturfestival, Den norske Forfatterforening og Litteraturhus Lillehammer