Anette Trettebergstuen ny kulturminister

Anette Trettebergstuen (Ap) blir landets nye kulturminister. Det ble klart da Jonas Gahr Støre i dag presenterte sin nye regjering. DnF-leder Heidi Marie Kriznik gratulerer og tror Trettebergstuen vil bli synlig og aktiv.

Anette Trettebergstuen. Foto: NTB Kommunikasjon/Statsministerens kontor

Trettebergstuen sitter i dag på Stortinget og er Aps kulturpolitiske talsperson.

– Jeg har opplevd Trettebergstuen som lydhør og kjapp på ballen, blant annet ved raskt å stille spørsmål i Stortingets spørretime om saker kunstnere melder inn, sier Heidi Marie Kriznik. – Hun har også lagt press på andre politikere og avgjørelser, og kjempet hardt for frie stipendmidler til kunstnere under pandemien. Jeg tror Trettebergstuen kommer til å bli en synlig og aktiv statsråd.  

– Viktigst av alt: Trettebergstuen har bred kjennskap og kunnskap på kunst og kulturfeltet, fortsetter Kriznik. – Hun har også skrevet en bok selv, sakprosa vel å merke, men hun veit i alle fall hvordan det er å sette seg ned og jobbe frem tekst som skal bli til en fullendt bok. Det er ei glede å gratulere Trettebergstuen med den viktige ministerposten. Det er rett dame på rett plass! Gratulerer som kulturminister, Anette Trettebergstuen! sier Kriznik. 

Da DnFs nettsted intervjuet Trettebergstuen i mars var boklov noe hun lovet ved regjeringsskifte:

Da DnF og NFFO møtte henne i juni, sa hun at boklov var et hundredagsprosjekt: